Otevření nových vstupních prostor

Pátek nebyl jen ve znamení velkolepé akce pro zaměstnance a rodinné příslušníky v podobě Rodinného dne. Otevřeli jsme slavnostně i nové vstupní prostory za účasti generálního ředitele THK Automotive pana Nobuyuki Maki z Japonska, ředitele závodů TRA pana Christopha Barona z Francie a portfolio ředitele TRA evropských závodů pana Hauke Baumanna z Německa. Z pozvaných hostů nechyběl ani starosta a místostarosta Dačic Karel Macků a Jiří Baštář. 

V pátek 24. května otevřela firma THK v Dačicích nové vstupní prostory. Budova vrátnice byla poslední stavbou v areálu, která neprošla od své výstavby v sedmdesátých letech jakoukoli zásadní modernizací. Postupem času přestala vyhovovat jak kapacitně (jednoproudá komunikace), tak i po stránce zázemí pro personál. Celkový technický stav stavby nebyl uspokojivý. Pomyslná vstupní brána do závodu již také neodpovídala současným požadavkům ani z hlediska designu.

V polovině roku 2017 byla na centrálu v Japonsku podána žádost o investici. Samotná demolice vrátnice začala v září 2018 a ihned poté se plynule navázalo s výstavbou základů a ocelové konstrukce. Před zimou ještě došlo k opláštění budovy tak, aby během jara mohly pokračovat stavební práce uvnitř. Na výstavbě vrátnice se podílely především místní stavební firmy.

Z důvodu eliminace pohybu osob po příjezdové komunikaci byl nad průjezdem vrátnice zbudován spojovací tunel do sousední budovy a toto zastřešení bylo využito ještě pro vybudování dvou nových zasedacích místností o celkové kapacitě 50 míst k sezení.

Ostatní dvě budovy, které sousedí s novou vrátnicí, dostaly novou fasádu, barevně ladí k budově vrátnice a odpovídají tak korporátnímu designu (kombinace červené a šedé barvy).

Kromě nových vstupních prostor a důstojného zázemí pro zaměstnance ostrahy vznikla v přízemí i reprezentační místnost, kde firma prezentuje návštěvám svůj výrobní program, historii závodu a své hlavní zákazníky.

Před novou vrátnicí byl ještě vybudován záhon, který odkazuje na to, že jsme firmou s japonskými kořeny – bude připomínat japonskou zahradu.

Financováním výstavby této vrátnice japonský vlastník podtrhuje význam dačického závodu pro celý koncern THK a vyjadřuje tím jasně, že s dačickým závodem nadále počítá a je pro něj důležitou součástí.