Rozdali jsme první stipendia

Na pondělní odpoledne 10. 6. jsme k nám do firmy pozvali studenty Střední školy technické a obchodní v Dačicích, kteří měli tu možnost být prvními příjemci stipendia od společnosti THK RHYTHM AUTOMOTIVE CZECH, a.s. Konkrétně se jednalo o studenty oborů Obráběč kovů a Mechanik seřizovač.  Společně s nimi pozvánku obdrželi i jejich rodiči.

Cílem tohoto setkání bylo představit jim firmu THK RHYTHM AUTOMOTIVE CZECH, a.s., jakožto významného zaměstnavatele v regionu Jindřichohradecko a v krátkosti jim nastínit, jaká práce tu na studenty po skončení jejich studia čeká.  V rámci tohoto setkání měli všichni také příležitost podívat se za doprovodu manažerů výroby do obou výrobních hal a vidět tak výrobní proces na vlastní oči.

Toto setkání bylo setkáním úvodním, na něž v příštím školením roce budou navazovat další setkání studentů s odborníky z praxe (zaměstnanci THK). Cílem celého tohoto tříletého / čtyřletého programu je, aby studenti poznali chod firmy, a to nejen výrobního úseku, ale i úseků údržby, kvality, technologie, případně vývojového centra. Studentům by tato zkušenost měla v budoucnu pomoci k tomu, aby kromě teoretických znalostí jednotlivých procesů hlavně zažili firmu v každodenní praxi, což by jim následně mělo usnadnit také přechod ze školy do pracovního procesu.

Všem studentům a rodičům, kteří se tohoto setkání zúčastnili dodatečně za jejich účast děkujeme a zároveň jim přejeme krásné léto a v příštím roce se těšíme opět na viděnou.